Jak sdílet přístup do Google Analytics

/////

Pokud jste se rozhodli, že vaše online marketingové aktivity posunete o krok dál a přenecháte je profesionálům, pak se dříve nebo později setkáte s potřebou poskytnout dosavadní naměřená data v Google Analytics jiné osobě nebo reklamní agentuře. Z poskytnutých dat agentura nebo jednotlivec zjistí, ze kterých marketingových kanálů přichází nejvíce návštěvníků a zda plní vámi předem nadefinované cíle (objednávka zboží, odeslání formuláře) a pokud web cíle neplní, doporučí vám další postup. Ovšem budou k tomu potřebovat vaši součinnost. Bude potřeba povolit přístup konkrétní osobě. Je to celkem jednoduché a pomoci návodu to zvládne opravdu každý a za pár minut.

TIP: Nikomu neposkytujte vaše přístupy do Google Analytics! Pro sdílení přístupu použijte jednoduchý návod níže.

Přihlaste se na stránce https://analytics.google.com  do svého účtu Google Analytics.

přihlášení do Google analytics

Stačí zadat svůj e-mail, heslo a kliknout na další.

Po úspěšném přihlášení klikněte vlevo dole na SPRÁVCE.

 

 

 

 

Ve správci, na kartě ÚČET vyberte z menu položku Správa uživatelů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady můžete přidat oprávnění pro uživatele tedy například pro webdevelsro@gmail.com. Zaškrtněte Číst a analyzovat a Upozornit tohoto uživatele e-mailem.
Pokud budete potřebovat z jakéhokoliv důvodu poskytnout jiné uživatelské oprávnění než číst a analyzovat přikládám přehled možných oprávnění a jejich popis.

Tabulka možných oprávnění v Google Analytics

Číst a analyzovat Umožňuje zobrazovat přehledy a konfigurační údaje, pracovat s údaji v přehledech, vytvářet a sdílet osobní podklady a sdílené podklady zobrazovat.
Neumožňuje však na sdílených podkladech spolupracovat.
Spolupráce Umožňuje vytvářet a sdílet osobní podklady. Umožňuje spolupracovat na sdílených podkladech, například upravit hlavní panel nebo poznámku. Zahrnuje oprávnění číst a analyzovat.
Upravit Umožňuje vykonávat administrativní funkce a funkce související s přehledy (např. přidat, upravit či smazat účet, službu, výběr dat, filtr, cíl atd., ale ne spravovat uživatele) a zobrazovat údaje přehledů.
Zahrnuje oprávnění ke spolupráci.
Správa uživatelů Umožňuje spravovat uživatelské účty (přidávat a odstraňovat uživatele, udělovat oprávnění). Nezahrnuje oprávnění k úpravě ani spolupráci.

 

Posledním krokem je kliknutí, na tlačítko přidat. Nyní máte hotovo! Jednoduše jste nastavili přístup agentůře, kolegovi či komukoli jinému kdo jej potřeboval. Osoba, které jste přístup do Google Analytics poskytli, bude informována prostřednictvím e-mailu.

 

 

 

 

 

TIP: E-mail pro který chcete sdílet přístup do Google Analytics musí být registrovaný v účtech Google. V opačném případě se Vám nepodaří přidat oprávnění.

Pokud by jste potřebovali poradit se sdílením přístupů do Vašeho účtu Google Analytics neváhejte nás kontaktovat rádi pomůžeme nebo přímo nastavíme za Vás.